Tema

V.10: Tar luft plats?

V.9: Uppstart av tema luft. Varför behöver vi luft? Fotosyntesen. De gamla antika myter om naturen.

12/12

Den här veckan lär vi oss om hjärtat, blodet och lungorna. Idag hade vi besök av Harrys mamma som jobbar som läkare. Vi gjorde olika laborativa övningar som hade med blodet, hjärtat och lungorna att göra.

4/12

Denna vecka är det hjärnan och sömnen som står i fokus. Alla barn har fått i läxa att ta reda på hur mycket de sover varje natt.

28/11 och 12/12

Den här veckan jobbar vi med skelett, muskler och leder.

Vi mäter och gör undersökningar med våra muskler och våra senor och leder.

 

21/11

Idag har vi jobbat vidare med vårt tema. Idag handlade det om nyttig och onyttig mat.

14/11

Nu är vi full gång med vårt nya tema Människokroppen. Vi inledde det förra tisdagen med att barnen fick använda sina olika sinnen för att lista ut vad det fanns i olika täckta burkar. Vi har sedan under resten av förra veckan lärt oss om sinnena.

Idag har vi först tittat på film, läst och pratat om matspjälkningen. På eftermiddagen jobbade barnen sedan i grupper, ritade av ett av barnen och ritade och skrev om matens väg genom kroppen.

16 maj

Idag har vi fortsatt lära oss om daggmasken. Sedan gjorde alla barnen vars en fin maskbok.

9 maj

Idag har vi jobbat vidare med temat. Idag fick barnen lära sig blommans delar. Därefter fick alla gå ut och leta upp vars en blomma som de tog reda på vad den hette. Sedan plastade vi in blomman för att bevara den.

2 maj

Idag har vi jobbat vidare med vårt tema Våren. Vi hade tre stationer där det handlade om blommor. Hos Lotta lärde vi oss om vad blomman behöver och om fotosyntesen, hos Christina provade vi den nya tekniken potatistryck och gjorde fina tulpaner och hos Agneta fick vi plantera egna blommor. 

25 april

Idag har vi haft besök av fröken tussilago och fröken blåsippa. De berättade för barnen om hur blommorna ser ut och var de växer. Vi fick också höra dem sjunga. Vi fick också sjunga och sedan hörde vi på en berättelse om Pettson och Findus när de skulle plantera i grönsakslandet.

4/4

Nu är vårt tema om broarn helt avslutat. Förra veckan gjorde vi en utvärdering tillsammans med barnen. De var väldigt nöjda men kom också med åsikter och synpunkter som vi tar med oss till nästa tema. Idag har vi inlett ett nytt tema som kommer handla om våren. Denna veckan fokuserade vi på vårens största högtid påsken. Barnen jobbade i grupper och skapade kycklingar, påskkärringar, påskägg och påskharar. 

broar

8/3

När man har idrott kan man också få in temat om broar. Vi lekte Bro,bro,breja samt Under alla broar.

mål tema broar

7/3

Idag har vi skrivit beskrivande texter om våra broar, byggandet och grupparbetet. Vi använde ipadarna för att skriva och hjälptes åt i gruppen att författa texten.

28/2

Idag har arbetet med broarna gått vidare. De som blev färdiga målade sin bro och sedan hjälptes gruppen åt att rita av sin bro och göra en bakgrund till den.

 

14/2

Idag har vi byggt och byggt på våra broar. Så härligt att se dessa kreativa barn! Det kommer att bli fantastiska broar!

2/2 Uppstart av temat Broar

Idag har vi startat upp vårt nya tema som kommer att handla om broar. Uppstarten bestod av en liten teater som vi spelade upp för barnen. Tre olika scener där rollfiguren stod inför ett problem med att ta sig över vatten. Efter att teatern var slut fick barnen fundera över hur problemen kunde lösas. De kom med många bra förslag och goda idéer och vi kom fram till att broar kunde vara lösningen på alla tre problemen.

 

 

image image Jimage image image

Onsdag 5/10

Idag har vi fortsatt med vårt tema. Vi har pratat om vad som händer med träden på hösten och varför löven faller ner. Vi har pratat om rönn, ek, lönn och kastanj. Barnen har fått skriva, klistra in löv och läsa.

Onsdag 28/9

Idag har vi jobbat vidare med vårt tema om hösten. Förra veckan fokuserade vi på fakta om några olika djur och idag var det skapande på programmet. Barnen gjorde igelkottar, träd och ekorrar i tre grupper. img_0201 img_0200 img_0201 img_0208 img_0209 img_0210 img_0212

Torsdag 7/9

Idag har vi startat upp vårt tema om HÖSTEN. Vi jobbar tillsammans f-klass och ettor. Vi började med att samlas allihopa i f-klassens klassrum och brainstorma om vad som händer på hösten. Barnen kom med många förslag och frågor som vi antecknade i en tankekarta på tavlan. Denna kommer sedan att ligga som grund när vi planerar upplägget av temat. Därefter tittade vi på en liten film om hösten.img_1443 img_1445

I vecka 45 startade vi vårt tema om kroppen. Barnen var indelade i grupper och fick testa sina sinnen på olika sätt.