Utedag

Utedag 17/5

Igår fick barnen lära sig om maskens uppbyggnad och hur de fortplantar sig. De gjorde fina maskböcker. Idag var vi ute på kullen och grävde efter maskar. Vi hade med luppar och förstoringsglas och studerade maskarna i verkligheten. Vi hittade till och med pyttesmå maskbebisar.

Utedag 3/5

Idag har vi varit ute hela förmiddagen. Uppgiften var att leta efter vårblommor. Vi hade tagit med luppar, förstoringsglas och floror och barnen hittade flera blommor och en hel del annat intressant att utforska.

Sedan lekte vi Kung Bores lek några barn är Kung Bore och jagar de andra. När man blir tagen blir man till is. Tre andra barn går ihop och bildar en ring runt den frusne som då tinar upp och blir fri igen.

Utedag 26/4

Idag har vi varit ute hela förmiddagen. Vi började på vårt nya tema våren igår och idag jobbade barnen i grupper tre och tre och letade vårtecken. De hittade knoppar, blad, maskrosor och andra blommor. Vi hade riktigt aprilväder med allt från skön vårsol till hagel.

Utedag 15/3

Idag på vår Utedag har vi bl.a….

…letat efter maskar.

…byggt gungbräda.

…hittat maskar.

…samlat saker.

 Utedag den 8/2

Onsdag 1/2

Idag har vi som vanligt på onsdagarna varit tillsammans ettor och förskoleklass. Vi började ute på kullen. Sedan gick vi till idrottshallen där vi hade idrott i två grupper. Den ena gruppen lekte kinesiska muren med tärningar och den andra hade Super Mario-bana. Sedan bytte vi.

Här kommer fler bilder!image image image image image

23/11

Idag har vi varit i skogen vid kullen. Uppgiften idag var att hitta bokstäver i naturen. Det fanns många! Sedan hade vibfruktstund. Efter det lekte barnen fritt. Mycket rörelse och träning av grovmotoriken blev det när barnen klättrade, rullade, sprang i backen, spelade boll mm.img_0800 img_0818 img_0821 img_0829 img_0832 img_0835

16/11

Idag har alla fått göra lite vad man vill. Men det blev mycket rörelse! Många barn valde att spela fotboll, kasta boll och frisbee. Barnen blev rosiga på kinderna och fick solsken i blick😀

Idag har vi haft utedag. Barnen var uppdelade i tre grupper och fick besöka tre olika stationer. Hos Lotta lekte man lekar som tränade olika begrepp, hos Sara (vår lärarkandidat) lekte man leken vattendropparna och hos Christina byggde man mönster och mandalas av saker från naturen. Vi hade också tänt en härligt värmande eld där många barn tyckte det var mysigt att samlas.

img_0683

img_0681

img_0679

img_0678

 

 

26 oktober

Idag har vi varit ute på förmiddagen. Det var ett underbart höstväder och löven i skogen skiftade i alla höstens färger. Barnen fick trä fina höstlöv på en ståltråd och det blev finns dekorationer att hänga på dörren där hemma.img_0615 img_0616 img_0618 img_0620 img_0622 img_0624

21 september

Dagen bjöd på ett strålande väder. Vi tittade i våra insektsfällor men tyvärr ville inga insekter hamna där i. Barnen fick också prova på olika aktivitetskort. Lotta ordnade lekar bl a stafetter.

14 september

Idag på vår utedag gick vi skogen vid lokstallarna. Där fick barnen leta upp saker som t.ex. var lena, hårda, långa, korta osv och placera dem i rätt ruta. Vi gjorde också insektsfällor där vi hoppas att kunna studera många insekter nästa vecka. Dessutom gick vi på gråsuggejakt och samlade gråsuggor som vi sedan tog med tillbaka till skolan. På eftermiddagen byggde vi sedan fina bon till våra gråsuggor där de fick flytta in. Under tiden vi grävde och letade hittade vi också massor med annat spännande som ödlor, paddor, maskar och skalbaggar.

img_1478 img_1495 img_1503 img_1511 img_1529 img_1535 img_1539

7 september

Idag har vi haft utedag i ett underbart sensommarväder. Barnen var uppdelade i tre grupper och viu hade tre olika stationer. Naturrutan där barnen fick samla saker från naturen och sedan leka Kims lek med dem. På fotbollsplanen lekte vi leken ”Alla ekorrar byter bo” och en bild uppgift där barnen fick prova på att göra frottage.IMG_1426 IMG_1432 IMG_1438

31 augusti

Idag har vi haft vår första gemensamma utedag. Det var strålande väder och vi njöt verkligen. Barnen fick i uppgift att samla saker med sig tillbaka till skolan som vi sedan ska jobba vidare med imorgon. På fotbollsplanen lektes det lekar och spelades fotboll. Det var full fart på barnen där. Dessutom hade åt vi frukt, ritade, lyssnade på och dansade till musik. IMG_1357 IMG_1363 IMG_1369 IMG_1371 IMG_1384 IMG_1385